Szűrés

TOP termékek

Facebook

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Átvételi pont: 1165 Budapest, Hunyadvár utca 75. Nyitvatartás: Hetfőtől péntekig, 8.00-16.00 között.

Uszoda

Tiszta víz a maximális komfortérzetért!

A medence legnagyobb kincse a tiszta, átlátszó víz. Ennek elérése érdekében nincs más teendőnk, mint rendszeresen karbantartani a medencét a megfelelő uszodatechnikai kellékekkel.

 

Amikor először töltjük fel a medencét, fontos tudnunk, hogy a túlságosan kemény, szemcsés anyaggal szennyezett, vagy magas vastartalmú víz gondot okozhat, ezért mindenféleképpen kerüljük ezek használatát.

A vízháztartás egyensúlyának fenntartása is igen fontos, figyelni kell a pH-értékekre. Mi magunk is megmérhetjük a víz pH-értékét egy kis analizáló készlettel, majd a mérés eredményétől függően különböző pH növelő vagy csökkentő adalékanyagokat adhatunk hozzá. Sőt algaölő szereket is érdemes használni, ha a víz karbantartásáról van szó.

A víz minőségének biztosítását elérhetjük kémiai úton, vegyszerek alkalmazásával, vagy fizikai úton, vízforgató segítségével. A megfelelő víztisztító, vagy vízforgató kiválasztása nagyon fontos feladat, mert a medence vize máskülönben zavaros és szennyezett lesz.

Webáruházunkban kiváló minőségű uszodatechnikai kellékeket és eszközöket kínál a medence karbantartásához, nézzen körül nálunk!

 

Medence

A vízforgatók fontossága a medencék karbantartásában

A vízforgató egyik fő feladata, hogy a medence a felszínén úszó szennyeződéseket, mint például hajszál, szőr, falevél, kiszűrje. Természetesen a gombás fertőzések, baktériumok terjedése ellen vegyszereket és egyéb uszodatechnikai kellékeket is be kell vetnünk a vízforgató mellett.


A medencékhez általánosságban homokszűrős vízforgatót használnak, de elérhető a másik változata is, a papírszűrős megoldás. A homokszűrő egy zárt tartályba helyezett, speciális homokból és kvarckristályból áll. De mi történik, ha egy szennyeződés túl kicsi és nem akad fenn a szűrőn? Ilyenkor általában pelyhesítő adalékokat alkalmaznak, mely a vízforgatón keresztül belemosódik a vízbe, rárakódik az apró szennyeződésekre és megnöveli azok méretét.


Amire fontos ügyelni, hogy a homokszűrőt hetente legalább egyszer vagy kétszer ki kell tisztítani, különben az egész szűrőt cserélni kell majd.


Kínálatunkban megtalálhatja mind a két típusú vízforgatót, a különböző adalékanyagokat, minden uszodatechnikai kelléket egy helyen!

Úszás

 

 

Tovább
Telefon: +361 99-88-213
E-mail: info@royalstore.hu