TOP termékek

Facebook

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Átvételi pont: 1165 Budapest, Hunyadvár utca 75. Nyitvatartás: Hetfőtől péntekig, 8.00-16.00 között.

Blog

Mit töltsek a párásítómba?

2022.10.12 09:54

Gyakran bele sem gondol az ember abba, hogy a párásító készülékébe beletöltött víznek van-e jelentősége. Pedig igenis van! A következőkben röviden áttekintjük, hogy mire célszerű odafigyelni.

Az ultrahangos párásítók és aromadiffúzorok ultrahangos porlasztásos technikával állítják elő a párát. Ehhez a vizet egy ultrahangos membrán segítségével apró, mikroszkopikus részecskékre bontják, amik aztán a ködfelhőt képezik. De milyen vízzel töltsük fel az eszközünket?

A vezetékes víz a legkézenfekvőbb megoldás a párásító feltöltésére, ugyanakkor kijelenthetjük, hogy az egyik legrosszabb is. A csapvíz minősége és összetétele területenként eltérő lehet, de bárhol veszünk belőle mintát, az mindenképp tartalmaz ásványi anyagokat (többek között kalciumot, magnéziumot, szódiumot, káliumot stb.)

A párásító készülék a vizet a benne található anyagokkal együtt apró részecskékre bontja, így a párával együtt minden más is a levegőbe kerül. Ezt tapasztalhatjuk akkor is, ha a párásító közelében bútorokon észreveszünk egy vékony, fehér, porszerű lerakódást, ami a vízben oldott ásványi anyagok – nagyrészt kálcium és magnézium – kicsapódása után hátramarad. A vezetékes víz tehát klórtartalma és ásványi anyag tartalma miatt károsíthatja a párásító készüléket, aminek élettartama így az elvárhatóhoz képest jelentősen megrövidülhet.

Ráadásul porlasztással a csapvízben található minden részecske a levegő kerül, így belélegezzük a kémiai anyagok, tisztításra szolgáló vegyületek maradványait, valamint a mikroorganizmusokat, baktériumokat is. A csapvíz tehát több szempontból sem ajánlott a párásító feltöltésére.

A fent említett okoknál fogva az ásványvíz, különösen a magas ásvány tartalmú vizek szintén nem jelentenek jó választást a párásító működtetéséhez, hiszen az kálcium és magnézium részecskék a készüléket idő előtt tönkretehetik.

Ez alól kivételt képeznek a kifejezetten magas ásványi anyag tartalmú vizekre, pl. a Salvus gyógyvizes párásításra kifejlesztett készülékek. Ezek a párásító berendezések speciális korrózióálló alkatrészekkel vannak ellátva és a működtetésükkel a cél a gyógypára képzése, mely köztudottan jó hatással van egyes légúti megbetegedésekre.

A desztillált víz tulajdonképpen egy tisztított víz, melyből nem csak az ásványi anyagokat távolították el, hanem a kóros szennyeződések, fertőtlenítő anyagok (pl. klór), szerves maradványok valamint mikroorganizmusok is jelentősen alacsonyabb mennyiségben találhatóak meg benne. A desztillált vizek csaknem minden szennyeződéstől mentesek, így ezek jelentik a legoptimálisabb választást a párásító feltötésére.

A nagyobb élményért érdemes illóolajokat használni a párásításhoz. Válogasson honlapunkon számos illóolaj keverékből! A lenti linkre kattintva párásítónk mellé ajánlott illóolajok remek választások lehetnek.

Forrás: www.vivamax.hu

Párásítót szeretne vásárolni? Tekintse meg népszerű termékünket a következő linken:

https://websale.hu/VIVAMAX-Salty-Air-Premium-ultrahangos-parasito-3in

 

Telefon: +361 99-88-213
E-mail: info@royalstore.hu